Внесоха обвинителен акт за умишлено убийство срещу кандидат за евродепутат от националистическата партия

21112
Внесоха обвинителен акт за умишлено убийство срещу кандидат за евродепутат от националистическата партия
Снимка: БГНЕС

Окръжна прокуратура - Благоевград внесе обвинителния акт срещу четиримата националисти, обвинени за взрива пред партийния офис на "Евророма" в Сандански, извършен през юни 2012 година, съобщи БГНЕС.

Година и половина продължи досъдебното производство срещу Николай Йовев, Васил Георгиев, Александър Ангов и Стоян Ставрев. Те ще бъдат съдени за умишленото убийство на Марин Илиев. На 29 юни 2012 г. пред офиса на "Евророма" в Сандански избухна самоделно взривно устройство. Тежко ранен бе 58-годишният ром Малин Илиев. Няколко дни по-късно той почина в болницата.

Антоан Тонев: Никога не съм си позволил в училище под никаква форма да провеждам пропаганда

След Втората световна война по света към национализма винаги се гледа с подозрение. Защото милионите жертви на най-ужасната война в ист...

Бомбата е съдържала 200 грама триацетонов трипероксид, 200 грама амониев нитрат, 3 батерии и електровъзпламенител.

Според прокуратурата деянието е извършено със средства, опасни за живота на мнозина и по особено мъчителен начин за убития. Мотивът на престъплението са расистки подбуди.

Срещу младежите има и второ обвинение - опит за убийство на Анастас М., в чиято квартира в Сандански на 16 април 2012 година бяха подхвърлени две взривни устройства. Тогава младежът по чудо се отърва без сериозни наранявания.

В момента четиримата обвинени са на свобода, като 23-годишният Николай Йовев е с мярка за неотклонение "подписка". Той бе номиниран за евродепутат от Националистическата партия на България.

В интервю за Actualno.com Антоан Тонев, един от учредителите на партията, каза, че по време на взрива Николай Йовев е бил на 100 км от мястото на инцидента.

Учител от НГДЕК е сред учредителите на Националистическа партия на България*

Учителят по история и култура в Националната гимназия за древни езици и култури Антоан Тонев (първият отляво на снимката) бе разпознат ...

Миналата седмица в интервю за bTV Тонев определи Николай Йовев като „най-достоен” за кандидат за европейски депутат. Съмишлениците му настояваха „този млад, смел българин да не бъде наричан арестант”, а „политически затворник”, задържан, защото е български националист.

 

 

 

НПБ: Вигенин даде зелена светлина на еничарите в Скопие да ни репресират

На 12-ти януари (неделя), Националистическа Партия на България беше на посещение в Скопие, за да почете подвига и героичната смърт на...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика