Волен от Крим: Обърнахме се към БСП за референдум за излизане от НАТО

32191
Волен от Крим: Обърнахме се към БСП за референдум за излизане от НАТО
Снимка: БГНЕС

"Атака" ще започне подписка за излизането на България от НАТО. Това обяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров чак от Крим, където е на посещение. И хвърли сензацията - обърнахме се към БСП и "други близки организации", за да постигнем целта.

"Превърнаха България във фронтова територия. В страната има четири американски бази, които са отворени от 2006 г. насам, работят напълно безплатно, а искат да разположат и команден център у нас", заяви националистът.

Ненчев: Ние сме в клуба на благоденстващите нации

Няма никаква неяснота каква техника ще дойде в България. Различни са цифрите, защото ще има различна техника за различни учения. 5-6 та...

Отделно парламентарната група на "Атака" ще повдигне върпоса за признаването на резултатите референдума, подкрепил признаването на Крим като част от Русия. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров по време но посещението си в Крим, пише РИА Новости.

Визитата на Волен Сидеров е първата визита на българска парламентарната делегация, посетила Крим след присъединяването му към Русия, уточнява авторитетната руска новинарска агенция.

"Ние със собствени очи виждаме, че в Крим животът тече нормално, че хората живеят пълноценно и няма никакво напрежение. Ние ще кажем това в българския парламент. Категорично искаме да заявим, че "Атака" признава референдума за оставането на Крим в състава на Руската федерация", каза Сидеров, цитиран от РИА Новости.

Крим беше присъединен към Русия след като през март миналата година беше проведен референдум по въпроса. Той обаче не беше признат от международната общност.

Ангел Найденов: Не трябва да подкрепяме допълнително въоръжаване

„Стискаме палци да успеят лидерите на четирите страни да намерят споразумението помежду си. Обратното ще означава провал на Евро...

Западните покрайнини

По-рано днес депутатът на "Атака" Илиан Тодоров попита министъра на външните работи Даниел Митов дали българското правителство е предприело действия чрез отговорните институции на ЕС да се повлияе на Сърбия относно негативната й политиката към българите от Западните покрайнини.

"Икономическата изостаналост в районите, в които живеят българите в Западните покрайнини води до вътрешна миграция и обезлюдяване. Проблеми има с обучението, достъпа до медии, вероизповеданието, имуществените права, политическото представителство и други", призна министър Митов. "Необходимо е компетентните власти в Сърбия да положат повече усилия по отношение на практическото прилагане на вътрешното законодателство, регулиращо правата и защитата на националните малцинства в Сърбия", допълни той.

"Г-н министър, в момента кметът на Босилеград забранява на българите да отбележат на 19 февруари годишнината от обесването на Апостола. Чакаме сърбите да направят нещо полезно през последните 5, 10, 15 години, но те нямат желание. Те искат да асимилират българското население, това население да бъде със сръбско, а не с българско самосъзнание. Доказали са го с времето", категоричен бе Тодоров.

Над 800 души казаха "Не на войната! Да на мира" пред президентството

Над 800 души се събраха на организирания от Градския съвет на БСП в София протест срещу санкциите за Русия. Митингът се състоя пред пре...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика