Волен с ултиматум към Правителството: Или изпълнява 10-те условия, или го бута

25594
Волен с ултиматум към Правителството: Или изпълнява 10-те условия, или го бута

Волен Сидеров постави ултиматум на Правителството - или то изпълнява 10-те условия, които "Атака" му постави, или го бута. Това стана по време на митинг-шествието на националистите за националния празник "Трети март". То започна около обяд и беше предвождано от Волен Сидеров, качен на камион и с тонколони около него. От тях звучаха революционни песни. Няколко хиляди симпатизанти на "Атака" от цялата страна пък постоянно скандираха.

"В България изповядваме православни ценности. Днес чувам глупости, че Русия не ни е освободила. Това е и мотивът на шествието ни. Не искаме Европейският парламент да ни налага гей бракове и кръвосмешения, заяви Волен Сидеров по-късно от трибуната на площада в центъра на София. - Това не са наши ценности. Ценностите на българите са различни от тези на Запада. Тези неща няма кой друг да ги каже, освен "Атака". Тук сме превзети и поробени от западния колониализъм. "Великият" Европейски съюз ни тъпче по всички параграфи и някой трябва да каже стоп, продължи лидерът на националистите".

Скандал между Волен Сидеров и минувачи пред НАТФИЗ

Тази нощ пред НАТФИЗ се заформи скандал между Волен Сидеров и минувачи. Волен вървял заедно с още трима по улица "Раковски". Точно пре...

Той коментира и политическите събития в страната. "Даваме достатъчно време на правителството да изпълни нашите 10 точки. Тях сме ги внесли в деловодството на НС, продължи Сидеров. - Даваме им срок до края на тази пленарна сесия. Чакаме да ги изпълнят, иначе ще им покажем, че повече няма да управляват. Чакаме и ГЕРБ да вземат отношение. Те раздуват само някакви лакърдии във фейсбук. Трябва работа и действия. Нашите политици говорят на този ден за едно абстрактно Освобождение. Тях ги е страх да не им дърпат ушите от Анкара. България се е освободила от един геноцид и мракобесие, от което не можем да се възстановим и до днес. Турция трябва да ни се извини и да спазва коректност във всички едни отношения с нас, разкри той. Външният министър се изложи преди дни на срещата с Давутоглу. Ние искаме оставката на Кристиан Вигенин. Той повтаря грешките на Николай Младенов. Това показва, че БСП, ГЕРБ и ДПС са едно и също нещо. Единствено "Атака" защитава националните интереси".

Волен Сидеров даде начало на шествието по-рано днес с думите: "Напред в атака. Да живее България, да живее "Атака". Честит празник и честито освобождение от турско робство". На шествието имаше стотици знамена на "Атака", както и много български флагове.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика