Волен Сидеров отново в сблъсък с полицията

16394
Волен Сидеров отново в сблъсък с полицията

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров влезе в пореден сблъсък с органите на реда. Този път конфликтът бе предимно на словесно ниво. До него се стигна, след като по време на предизборен митинг в столицата Сидеров се оплака, че полицаите го бутали.

В продължение на 15 минути днес националистът води диалог с началника на отдел „Охранителна полиция" към СДВР Борислав Муеров, като поиска униформеният да му се легитимира и го обвини, че е получил политическа поръчка да спре мероприятието. Междувременно в джоба на Сидеров имаше предмет, който приличаше на нож, съобщава БТВ. Служителят на МВР поиска националистът да покаже какво носи, но той не се подчини.

"Атака" с по-солидно оправдание за действията на Сидеров на "Раковска"

Клекшопът на ул. „Раковска“ „Ай-М1“, който се превърна в център на поредния скандал с лидера на „Атака&ld...

150-200 активисти на „Атака” тръгнаха към Ректората с руско знаме, плакат „НАТО, не ни въвличай във война с Русия” и възгласи срещу премиера Бойко Борисов. Извън действията на Волен Сидеров, събитието протича мирно.

Митингът се запъти към сградата на МВР. Националистите поискаха оставките на ресорния министър Румяна Бъчварова и на премиера Бойко Борисов. Освен това, те настояха граничният полицай Вълкан Хамбарлиев да бъде награден.

Припомняме, че преди десетина дни Сидеров се забърка в среднощен скандал насред София, след като заедно с депутата Десислав Чуколов опита да извърши "граждански обиск" на магазин за алкохол и цигари.

Междувременно от "Атака" разпространиха своя версия за днешните събития. "Брутално полицейско насилие срещу депутати и привърженици на АТАКА беше проявено по време на законен митинг на партията за закриване на предизборната кампания пред Министерския съвет. Гражданите от столицата и близки населени места, които бяха дошли да поискат оставката на правителството за несправянето му с притока на нелегални имигранти в нашата страна, бяха грубо блъскани и ритани от полицейски служители. Униформените не се посвениха да бият български пенсионери, които им плащат заплатите", пишат от пресцентъра на партията.

Волен Сидеров очаква извинения от Борисов и Цацаров

"Сотир Цацаров и Бойко Борисов трябва да ми се извинят, защото действат заедно. Ще си дам имунитета, когато същото направи главният про...

Оттам твърдят също, че полицаят Борислав Муеров е ударил в лицето Волен Сидеров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика