Волен Сидеров се скри в Австрия, за да бистри бъдещето на Европа

38008
Волен Сидеров се скри в Австрия, за да бистри бъдещето на Европа
Снимка: БГНЕС

Откакто станаха ясни първите резултати от европейските избори и се разбра, че четвъртата парламентарна сила „Атака” събира по-малко от 3% от гласовете на пусналите бюлетина, един въпрос виси със страшна сила – къде е лидерът на националистите и „Златен пръст” Волен Сидеров. Отговорът долетя от .. Австрия. Оказа се, че Сидеров е бил в алпийската държава, където е участвал в конгрес на националистически партии с тема бъдещето на Европа, пише швейцарското издание Tagesanzeiger.

Срещата се е състояла в двореца Лихтенщайн във Виена, като медии не са били официално допускани. Събитието е било охранявано, за да не се допусне изтичане на информация, но швейцарската медия е получила потвърждение от няколко независими източника.

ГЕРБ и ДПС са едно, Станишев е тапа, а Волен се продал на турците, според Бареков

"Бях във всяко кътче на България и с това си обяснявам нашия успех. ДПС накупиха много цигански гласове". Това каза в интервю за предав...

Сред имената, които са присъствали на срещата, личат тези на Марион Марешал льо Пен – племенница на спечилата европейските избори във Франция Марин Льо Пен, председателят на австрийската Партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе, съпругът на наследницата на Fiat Серж Дьо Пален и испанският принц Сикст-Анри дьо Бурбон, един от лидерите на крайното карлистко движение в страната.

Домакин на събитието обаче е бил не Щрахе, а руският олигарх Константин Малофеев, известен и като „новия Распутин”. Малофеев е основател на благотворителния фонд „Свети Василий Велики” и на инвестиционния фонд Marshall Capital Partners. Той притежава 10% от „Ростелеком”. Срещу Малофеев е водено дело от VTB Capital заради инвестиционния му фонд и вземането на заем от 225 млн. долара за купуването на шест млекопреработвателни предприятия. Делото е в САЩ, а Малофеев е оправдан. Във Виена е бил и двигателят на идеята за създаване на Евразийския съюз Александър Дугин.

Срещата е била миналата събота, 31 май. И паралелно с нея, пред кметството на Виена хиляди се бяха събрали, за да подкрепят болните от СПИН в рамките на Life Ball - международен фестивал, който чества радостта от живота. На фестивала е пяла и победителката от „Евровизия” Кончита Вурст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика