Защо полицаите излязоха сега - Цветанов отговори колко хубаво се е справял той

6953
Защо полицаите излязоха сега - Цветанов отговори колко хубаво се е справял той
Снимка: БГНЕС

Мога да кажа, че има нарушена комуникация – между ръководството на МВР и синдикатите. Всеки един законопроект трябва да се обявява публично 14 дни за обществено обсъждане. Така Цветан Цветанов реагира на въпрос на Нова телевизия дали нарочно Владислав Горанов не е действал в 12 без 5, за да има предсрочни избори и ГЕРБ „да се отърве” от Реформаторския блок.

Според Цветанов протестите на МВР са спонтанни. Грешно е да противопоставяме една съсловна организация на цялото общество, каза той. И припомни ограниченията, за да станеш служител на МВР – всеки е на разположение, винаги отсъства от семейството си, уведомява непрекъснато дори при напускане на страната и т.н.

Председателят на СФСМВР за МВР протеста: Обществото ни научи на това

Имало натрупани над 400 дни отпуск в МВР, значи системата не работи – началникът му не си е свършил работата. Служителят може и д...

Попитан защо сега, а не в минал момент полицаите не излязоха да протестират заради лошите си условия на работа, Цветанов започна да обяснява какво е направил той като вътрешен министър. На първо място той посочи оформянето на ГДБОП като самостоятелна единица, за да се намали ръководния състав и администрацията и да се увеличи полицейския състав. Като бях вътрешен министър, полицията беше с 50% одобрение, заяви той, без да казва на кое проучване се обляга. Цветанов внуши, че предишният вътрешен министър Цветлин Йовчев е разрушил сектор „Сигурност” с тогавашния Закон за МВР. Този закон не беше обсъден – не може така да се делят структури в сектора, без да се мисли за последствията, добави бившият вицепремиер.

Цветанов заяви и, че премиерът е предложил компромис вчера и на тази база парламентът трябва да вземе решение. Не може да се върви от едната крайност в другата, каза той. Премиерът винаги е вземал правилното решение, когато фактите са сложени на масата, не пропусна да вкара хвалебствена нотка Цветанов. Не мога да виня министър Горанов, не мога да виня министър Бъчварова, един законопроект се оформя с поне шест месеца предварителна работа.

На въпрос кой трябва да понесе отговорността за хаоса, Цветанов отговори, че „премиерът направил много ясни послания”. Основните стълбове на една държава са финансовото министерство и вътрешното министерство. Видяхте какво стана, като те бяха разклатени от кабинета „Орешарски”, посочи той.

За протестите, които Цветанов непрекъснато наричаше „спонтанни”, бившият вътрешен министър каза, че не трябва да има блокади на пътища и кръстовища. Създава се допълнително противопоставяне и смятам, че това е излишно.

След Съвета по отбрана: Военни не предприемайте прибързани действия

Участниците в днешния извънреден Съвет по отбрана апелираха към военните да не предприемат прибързани действия.  На извънреден Съ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика