Зеленогорски: Борисов не е информиран, забраната за къмпингуване е и на ГЕРБ

2551
Зеленогорски: Борисов не е информиран, забраната за къмпингуване е и на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

Съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски (ДБГ) категорично отхвърли твърдението на премиера Бойко Борисов, че той е предложил забраната за къмпингуване.

„На мен не ми пречи къмпингуването“, категоричен беше вчера (13 март) министър-председателят. Той дори обяви, че е призовал Цветан Цветанов само чистенето след къмпингуване да бъде задължително. „Цветанов обаче ми каза, че Зеленогорски и другите настояват това да се приеме“, обясни Борисов.

Удължават общественото обсъждане на забраната за къмпингуване

Поради големия обществен интерес и за да бъде намерен баланс в направените предложения, както и за да бъдат прецизирани отделните тек...

Ние сме подписали предложението заедно с тях. Аз съм се подписал на първа позиция, след мен е Ирена Коцева от ГЕРБ“, заяви пред репортер на Actualno.com Зеленогорски. По думите му явно премиерът не е добре информиран за това, което се случва в парламентарната група на партията му.

Съпредседателят на Блока отказа да отговори на въпроса дали Борисов се опитва да си измие ръцете с Реформаторите за мерки, които не са добре приети от обществото. „Не бих могъл да коментирам. Не съм притеснен за това, което правим. На българите трябва да им стане ясно, че правила трябва да има“, обясни Зеленогорски.

Той отново припомни тезата си, че забраната за къмпингуване е европейска практика. Смешно е, че въобще се обсъжда тази мярка“, добави председателят на регионалната комисия в парламента.

Мартин Димитров от Гражданския съвет на РБ, който също беше посочен от премиера като автор на предложението, определи твърденията на Борисов като „глупави интриги“.

Нов протестен "къмпинг" пред Президентството

Граждани отново излязоха на протест срещу забраната за къмпингуване на 100 метра от плажовете. Те се събраха пред Президентството в Со...

„Борисов да уволни съветника, който му е обяснил, че аз съм искал забрана за дивото къмпингуване“, коментира още депутатът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com