Зеленогорски: Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено

3660
Зеленогорски: Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено
Снимка: БГНЕС

Доверието между ДБГ и ГЕРБ е доста влошено. Без гаранции, че то може да се затвърди и без гаранции, че ще се проведе съдебна реформа, аз лично няма да участвам в мнозинството. Това заяви съпредседателят на парламентарната група на Реформаторския блок от партията на Меглена Кунева Найден Зеленогорски.

Според него проекта за съдебна реформа, под който управляващите са се подписали в началото на мандата, очевидно е денонсиран.

Борисов предупреди: Който нарушава стабилността, да си спомни миналия път, като сдадохме властта

Всеки, който нарушава стабилността, да си спомни времето, след като сдадохме властта предишния път - 10 млрд. беше загубата на държават...

"Да, доверието между нас е доста влошено. Искам да получа гаранции дали то може да бъде изградено наново и няма да ни изненадат втори или трети път по този начин. Такива гаранции искаме да получим всички в блока от ГЕРБ", подчерта депутатът от РБ.

"Ако няма да има съдебна реформа, лично аз дълбоко бих размишлявал върху темата дали бих останал като част от мнозинството. Без гаранции, че съдебна реформа ще има и че сенчестите групировки в България ще бъдат избутани от политическата среда, аз лично няма да участвам", заключи Зеленогорски.

Той заяви, че РБ ще вземе окончателното си общо решение другия вторник, след като всички партии в него изработят позицията си. СДС вече има такава и тя е да не излизат от правителството. ДСБ заседава в събота и неделя в Поморие. Но Зеленогорски не каза кога точно ще изработи окончателната си позиция, като обясни, че разговарят всеки ден по тази толкова важна тема.

Зеленогорски напомни още, че за да посочат следваща кандидатура за правосъден министър от РБ, преди това трябва да се реши въпросът чия е тази квота, защото имало две тълкования - че е на РБ или на ГЕРБ.

Калфин: Кабинетът е стабилен

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин коментира в кулоарите на парламента, че кабинетът е стабилен. "К...

Депутатът нарече твърденията, че в РБ има хибридна война "интриги", предаде БЛИЦ.

Колкото до името на човека, който причини хакерската атака, Зеленогорски заяви, че вече се изясняват обстоятелствата около извършителя и скоро името му ще бъде официално обявено.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика