АБВ предлага минимално почасово заплащане да е 4 лв.

18197
АБВ предлага минимално почасово заплащане да е 4 лв.
Снимка: БГНЕС

Въпросът за президентската република е голям въпрос, но такъв, който се нуждае от дискусия - да видим кой модел на президентска република биха искали българските граждани, ако въобще искат президентска република. Това каза в интервю за агенция „Фокус” Румен Петков - член на изпълнителното бюро на ПП "Алтернатива за българско възраждане" (АБВ).

От политическата сила искат да пита и дали българите считат за необходимо да бъде въведено минимално часово заплащане. Предложението на хората на Георги Първанов е то да бъде в размер на 4 лв.

ПП АБВ структурира работните си органи

На заседанието си Националният съвет на АБВ структурира работните органи на политическа партия в два аспекта. Това съобщи на пресконфер...

Считаме, че Република България има нужда да има своя 7-годишен план за икономическо и социално развитие – така както планира развитието си ЕС, коментира Петков. Той отново се върна към въпроса за президентската република и обясни, че от партията ще разчитат на широка обществена дискусия.

Без да се дискутира типологията на режим и контрол, без да се дискутира мястото и ролята на другите институции, мисля че ще направим грешка. Затова ние считаме, че този въпрос е дискусионен и трябва да бъде поставен пред българските граждани”, допълни още бившият вътрешен министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика