Атака излиза във Варна с искане за оставка на заместник-областния управител

29509
Атака излиза във Варна с искане за оставка на заместник-областния управител
Снимка: БГНЕС

След като в петък, 3 януари, „Атака” не се включи в организирания от общинския съветник Костадин Костадинов протест срещу варненския областен управител Иван Великов и заместника му Мерткан Ибрямов, днес от 12:00 часа активисти на партията на Волен Сидеров ще проведат свой протест.

Формалната причина е връщането на решението на Варненския общински съвет за преименуване на 215 местности във Варненско. За разлика от протеста в петък обаче, когато само беше връчена „артистична” молба за оставка на Великов, сега „Атака” иска оставката на заместник-управителя Ибрямов, който е от квотата на ДПС. Великов е от тази на БСП.

Промяната на имената на местности във Варненско носи своите негативи

Смяната на имената на две от най-популярните местности във Варненско – Кабакум и Паша дере, предизвика доста полемики и коментари...

 Протестът се организира по усмотрение на централното ръководство на партията, пише вестник „Сега”. Именно това кара мнозина да си задават въпроса дали Волен Сидеров няма да преосмисли позицията си за подкрепа на кабинета Орешарски.

Междувременно стана ясно, че на следващата сесия Варненският общински съвет ще трябва да разгледа гражданска подписка за неговата оставка. Тя бе внесена от една от организациите, възникнали след бурната минала зима - Отворен обществен съвет. Първоначално местният парламент си затвори очите за подписката, а Административният съд отказа да разгледа жалбата на организацията. ВАС обаче върна казуса на първа инстанция и новото решение гласи, че съветът трябва да разгледа искането.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика