Горанов "подкъси крилата" на ВСС за по-високи заплати

12726
Горанов "подкъси крилата" на ВСС за по-високи заплати
Снимка: БГНЕС

Няма как да ви помогна. Няма пари в държавата за такова увеличение. Това каза финансовият министър Владислав Горанов на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС). Той беше поканен на него във връзка с искането на магистратите за 12% увеличение на заплатите в съдебната система.

"За съжаление не съм в комфортната ситуация да разпределям излишъци, а в некомфортната да ме слагат на банкноти, за съжаление фалшиви", каза Горанов пред кадровиците, предаде БГНЕС.

ВСС тръгва да иска по-високи заплати и забравя за тефтерчетата на Златанов

Още 25 млн. лева, които не са предвидени в бюджета на съдебната система, ще иска Висшият съдебен съвет (ВСС) от държавата. Парите ще от...

Министърът поясни, че ако се чете само конкретната разпоредба на закона е редно да се иска такова увеличение, но от икономическа гледна точка е невъзможно това да се осъществи.

"Това не е нарушение на закона. Ние си взаимодействаме, но няма пари. Това не е счетоводителски отговор, а обяснение и разбиране за ситуацията, в която сте и вие. За съжаление не съм в комфортната ситуация да разпределям излишъци, а в некомфортната ситуация да ме слагат на фалшиви банкноти в парламента", посочи Горанов, цитиран от "Фокус".

В понеделник стана ясно, че ВСС ще иска още 25 млн. лева, които не са предвидени в бюджета на съдебната система от държавата. Парите ще отидат за повишение на заплатите на съдиите в страната.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика