Не Орхан Исмаилов е проблемът на ПФ с ГЕРБ?

30475
Не Орхан Исмаилов е проблемът на ПФ с ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

И депутатът от Патриотичния фронт Слави Бинев не успя да обясни с думи прости какво формацията има против номинирания за заместник-министър на отбраната Орхан Исмаилов. Със сигурност не ставало въпрос за етнически проблеми.

Бившият евродепутат на няколко пъти по време на интервюто използва термини за "политическо високомерие от страна на управляващите" (ГЕРБ и Реформаторския блок), така и  "неспазване на редица договорки".

Ненчев: Нямам никакви основания да искам оставката на Исмаилов

Искам да разбера какви са основните аргументи да се поиска оставката на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов. Няма основание ...

Една от тях била колкото е възможно повече комисии да бъдат оглавени от представители на Патриотичния фронт. По този начин обединението щяло да контролира властта и да не допуска сериозни нарушения от страна на правителството.

В ефира на bTV Бинев се самоопредели като идеалния кандидат да оглави комисиите по европейски въпроси и европески фондове. Другите двама, които можели да се занимаят с тези неща, били вицепремиери в правителството. Когато неговото име било предложено на екипа, излъчен от ГЕРБ, реакцията била "Ииии, точно той ли"? На въпрос за кого става дума, Бинев не пожела да отговори.

Бившият евродепутат отрече да знае за поставен от Фронта ултиматум. Според него е могло да се изчака още малко време преди да се започне с поставянето на ултиматуми. Освен това било време Бойко Борисов да се съобрази и да влезе в положението на някого друг, а не обратното.

В допълнение Бинев изрази надежда да не се стигне до "развод"  между партиите в Патриотичния фронт. Той допусна, че може би позицията на двамата с Велизар Енчев, които не подкрепиха кабинета "Борисов 2", е била по-правилна.

Симеонов: Ако Орхан Исмаилов се оттегли, проблемът ще е решен

Патриотичният фронт не е против личността на Орхан Исмаилов, а е против поставянето на важни държавни постове на хора от протурска парт...

На въпрос може ли Велизар Енчев да оглави НФСБ, депутат отговори: "Всичко е възможно". (Според информация в днешния брой на в. "Преса"  три организации - в Силистра, София-област и Русе, се готвят да номинират Велизар Енчев за най-високата позиция. Журналистът си извоюва статут на дисидент, след като се оказа единственият депутат, който гласува против състава на правителството и Бойко Борисов като премиер).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика