Парламентът трябваше да прати депутати, които да наблюдават референдума в Крим

11146
Парламентът трябваше да прати депутати, които да наблюдават референдума в Крим
Снимка: БГНЕС

„Това са местни формирования, сформирани от населението на Крим и властта. Има хора, които заминаха натам. Основната тема, която ни вълнува нас, тези, които заминаваме, е референдумът - неговата демократичност, прозрачност и суверенитета на кримската автономия. Аз съм бил международен наблюдател на редица такива процеси. Никъде не съм ходил въоръжен, с каски и бронежилетки. Работата ни е легална, прозрачна и подчинена на международните правни норми. Българските власти са несъпричастни към гражданското сдружение, което организира тази дейност - Центъра за геополитически анализ. Добре би било българският парламент да се беше понапрегнал и да беше пратил депутати, които да наблюдават референдума, тъй като там има между 300 хиляди и милион българи. Имаме стабилно национално малцинство там" ,заяви в сутрешния блок на БНТ Павел Чернев, лидер на „Православна зора".

„Ако т.нар. демократичен Запад продължава да отхвърля този референдум и да налага „своята демокрация" ние ще им го върнем. Няма да им танцуваме балет на тези насилници, които съставят черни списъци. Вземаме страната на българите в Украйна. Препоръчвам на България да се подготви да приеме тези българи, които желаят да се завърнат у нас", каза още Чернев.

Той заяви, че неговата организация има близки отношения с редица хора от разнообразни балкански държави, които вече са заминали за Украйна.

„Подчертавам, че референдумът е висша форма на демокрация. Притеснява ме отказът на Европа да признае тези референдуми не само в Украйна, но и в Швейцария например. Центърът за геополитически анализи се занимава с процесите на пряка демокрация в Европа и покрай границите й. Ние се занимаваме с тези въпроси и ние имаме активна позиция - наблюдение на изборния процес и референдума. Ние сами ще си финансираме пътуванията - чрез членския ни внос в Центъра", каза още той.

„Трябва да се зачете демократичният вот на хората и ако те решат, че искат да се отцепят от Украйна - това е тяхно право", отговори Чернев на въпрос дали Крим трябва да се присъедини към Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика