Реформатор плахо обвини ГЕРБ в черен предизборен пиар

3149
Реформатор плахо обвини ГЕРБ в черен предизборен пиар

Платена критична публикация срещу ръководството на Реформаторския блок в търновски медии сблъска дясното обединение и ГЕРБ. Хората на Борисов отричат да имат общо със случилото се, но така и не стана ясно кой стои зад материала „Гражданският съвет на реформаторите излезе „Отвъд РБ”, публикуван вчера първо на сайта на Дарик – Велико Търново.

В него един от учредителите на съвета, доц. Светлозар Влайков, е цитиран да казва на пресконфенреция, че „ценностите, които бяха в основата на учредяването на Реформаторския блок, бяха подменени”. Той атакува лидера на ДБГ Меглена Кунева, а по време на същото събитие бившият областен координатор на ДСБ Стефан Спасов е критичен спрямо Радан Кънев.

Предизборният щаб на Реформаторите обвини този на ГЕРБ в черен пиар

Има ли решение от страна на ГЕРБ да действа с черен пиар срещу лидерите на Реформаторския блок и срещу министри в кабинета? Този въпрос...

От текста става ясно, че напусналите Гражданския съвет вече се назовават с името „Отвъд РБ” и подкрепят кандидата за общински съветник от ГЕРБ Нейко Генчев. Статията е маркирана като платена публикация.

В студиото на „Лице в лице” депутатът от РБ Димитър Делчев нарече публикацията „клеветнически материал” и посочи, че целта му е била да злепостави блока. Реформаторите направили свое проучване, от което станало ясно, че текстът е платен от местната структура на ГЕРБ. „Ние не сме разследващи органи, може да се окаже, че не е така, но всички данни сочат това”, отбеляза Делчев.

Той допълни, че дясното обединение е изпратило официално писмо до председателя на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов, с което се отправя запитване дали има промяна в позицията на мандатоносителя за позитивна предизборна кампания в общините, където се състезават партии от управляващата коалиция.

„За нас кампания се води с идеи, хора, позиции – когато влезем в системата на черния пиар, тя се разрушава”, заяви Делчев.

От думите му стана ясно, че вероятно недоволството на бившите членове на гражданския съвет е свързано с подреждането на листите преди местните избори.

Ген. Атанасов: Реформаторският блок няма да се срути, а напротив – укрепва

Не сме търгували нищо, компромисът за конституционните промени нямаше цена. Това каза пред bTV ген. Атанас Атанасов от Реформаторския б...

Не сме ние

Директорът на пресцентъра на ГЕРБ Никола Николов се включи в предаването, за да заяви категорично: „Изнесената информация по никакъв начин не отговаря на истината”. По думите му нито централното ръководство, нито това на великотърновската организации не е финансирало материали срещу опоненети.

Той призова „да не се правят внушение, да не се цитират твърдения, които не са проверени”. Николов призна, че с Дарик е сключен договор за медийно партньорство, но конкретната публикация не влиза в него.

„Аз приемем отговора на г-н Николов и искрено се надявам да е такъв. Може да е всичко, факт е, че нашите колеги са проверили, факт е, че не сме разследващ орган. За нас е важно да знаем, че тази кампания ще се води позитивно”, заяви Делчев.

Нито той, нито Николов обаче не дадоха да се разбере кой е платил публикацията, в която напоително се коментират ред политически и кадрови решения на РБ в региона.

Прокуратурата се самосезира заради фалшивите реформаторски подписи

Районната прокуратура в Пловдив се самосезира по повод публикации в медиите за фалшифицирани подписи на лидерите на Реформаторския блок...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика