Реформаторите против настоящата актуализация на бюджета

25266
Реформаторите против настоящата актуализация на бюджета
Снимка: Реформаторски блок

След като вече няколко значими политически фактора в българската действителност се противопоставиха на пълната актуализация на държавния бюджет - включително БСП и АБВ, сега и Реформаторският блок зае същата позиция.

Според председателя на СДС Божидар Лукарски в този вид, в който е предлагана актуализацията, тя не върши работа. Актуализацията трябва да бъде сведена единствено до компенсация на дефицита в бюджета на НЗОК, за да не пострадат пациентите и здравното и лекарското съсловие, срещу които се извършва откровен рекет, подчерта Лукарски. Той допълни, че това се получава като на пациентите се обяснява, че няма пари за лекарства, а на лекарите и здравните работници се обяснява, че няма пари за заплати.

Орешарски: Внесохме искането за актуализация обмислено

Премиерът в оставка Пламен Орешарски даде да се разбере, че едва ли ще оттегли внесения в парламента законопроект за актуализация на дъ...

Реформатоският блок вижда единствения изход от икономическата криза в провеждането на дълбоки реформи във всички сфери на политиката и икономиката. Всяка нова актуализация на бюджета е нова кражба и ще натовари всеки работещ българин с 1 100 лв., каза в заключение Божидар Лукарски.

В отговор на журналистически въпрос синият лидер бе категоричен, че Реформаторският блок ще се яви самостоятелно на тези избори и ще бъде конкурент на ГЕРБ в пространството дясно-център. Той коментира и избора на нов председател на БСП, като подчерта, че избирането на Михаил Миков не показва промяна във „водещата линия” на партията.

На въпрос за обявени формации в дясното пространство, Найден Зеленогорски отговори, че никой не очаква партии, спечелили доверието на по 5-6 хиляди души на избори, да постигнат много по-големи резултати сега. Неосъществимо е да направят нещо мащабно, допълни той и коментира, че те само разсейват гласове. Зеленогорски призова десните избиратели в страната да подкрепят Реформаторският блок на предсрочните избори като напомни, че Блокът постигна добър резултат на европейския вот и сега работи за много по-високо доверие.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика