Атака, ДПС и БСП: Миланов ни каза, че протестите от лятото са платени

21526
Атака, ДПС и БСП: Миланов ни каза, че протестите от лятото са платени
Снимка: БГНЕС

Да, Бисер Миланов-Петното каза, че се е плащало за протестите през миналото лятото. Това заяви депутатът от „Атака” Калина Балабанова. По нейните думи Миланов бил казал, че и медийното отразяване е било платено.

На въпроса кой е плащал, Балабанова отвърна, че става въпрос за ГЕРБ и „други извънпарламентарни партии”. В задачата на Миланов, като провокатор, присъствало очернянето на определени партийни лидери, като Балабанова заяви, че останала с впечатление, че Миланов на първо място визира очерняне на лидера на „Атака” Волен Сидеров.

Сидеров сравни случващото се в Украйна с ДАНСwithme

Лидерът на „Атака” Волен Сидеров определи новата власт в Украйна за фашистка и неонацистка в реч пред парламента, с която п...

Запитана защо казва за финансиране на протестите от ГЕРБ, а не казва кои са другите партии, Балабанова отговори, че на няколко заседания на комисията било казано за ГЕРБ, а Бисер Миланов шикалкавел. Този човек през година-две е в затворите – защо такъв човек си говори с Бойко Борисов, попита депутатът от „Атака”. На припомняне, че Миланов се срещна и с премиера Пламен Орешарски, Ахмед Башев отвърна, че това било част от отвореността на правителството, което искало да се среща с всички.

Не мисля, че с разпита на Бисер Милано-Петното сме принизили задачата на Временната анкетна комисия, добави и Ахмед Башев.

Според депутатите от Временната анкетна комисия, която разследва фактите и обстоятелствата около случите „Христо Бисеров” и „Бисер Миланов-Петното”, работата на органа ще приключи до три-четири седмици. Участващите в комисията депутати на ГЕРБ Снежана Дукова и Веселин Вучков отказват да говорят, тъй като първо считат, че като затворена комисия не е редно да се изнася информация от нея и второ – че се измества фокуса на комисията, чиято първа задача е да разследва Христо Бисеров.

Калина Балабанова отрече, че действително фокусът от Христо Бисеров се измества. Тя каза, че Бисеров и синът му Ивайло Главинков са канени на изслушвания. Депутатите обаче все още не са установили дали е имало теч от ДАНС по случая.

Протестиращите от февруари 2013: Обещанията не са изпълнени, протестът еволюира

Почти година след февруарските протести хората, които по това време станаха известни като лица на тогавашното недоволство, се събраха в...

Във включване в ефир в сутрешния блок на bTV Снежана Дукова се възмути, че тази парламентарна комисия се превръща в разследващ орган, след като парламентът не е такъв. Идва човек с белезници в Народното събрание да бъде разпитван, каза тя.

На въпрос не е ли цялата тази комисия театър, тъй като се използва като източник тотално компроментиран човек като Миланов, отговорът беше, че никой не е знаел, че Бисер Миланов е шял да бъде арестуван. Ахмед Башев каза, че според него Бисер Миланов си променя версиите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика