Бареков: Ако получа доверие, ще внасям цялата си заплата в държавния бюджет (обновена)

29310
Бареков: Ако получа доверие, ще внасям цялата си заплата в държавния бюджет (обновена)
Снимка: БГНЕС

Орешарски е лъжец, на няколко пъти той излъга за парите за Дивотино. Това обяви Николай Бареков при откриването на втория офис на България без цензура в Перник.

"Цялата си заплата ще внасям в държавния бюджет, ако получа доверие на вота през май", допълни Бареков.

Бареков ще пробва да сваля кмета на Пловдив

Протест срещу управлението на кмета на Пловдив Иван Тотев организират днес "България без цензура", ВМРО и "Обединени земеделци". Мит...

Той обясни, че премиерът му е обещал лично да отдели в бюджета за тази година 2 млн. лв. за пострадалите от земетресението в пернишкото село през май 2012 г.

"Успяхме да вземем само малка част от тези пари и от тогава министър-председателят се крие, отказва среща с мен и не ми вдига телефона", каза Бареков. Цялата история, е, че БСП краде пари от хората, коментира той и уточни, че от ББЦ са искали средствата за пострадалите да се дават без посредници, а премиерът е държал парите да се разпределят от кмета на общината Росица Янакиева. "Откакто тя премина към АБВ, няма кой да ги разпредели и да ги открадне, това е проблемът на БСП", каза Бареков.

Той обяви още, че едно от другите му предложения е било държавата да помага в натура на дивотинци като плати на строителни бригади, които да ремонтират къщите, но това не било прието. "Хората да търсят сега отговорност от Орешарски за неизпълненото обещание, аз бях само един молител, просяк пред кабинета му", каза Бареков.

В Перник той настоя наказанията за посегателства срещу журналисти да се приравнят с тези срещу лекари. Той поиска да се направят законодателни промени, които да регламентира строги наказания когато се нарушават личното пространство на журналисти, каквито в момента има за някои професии. Коментарът му бе по повод полежа на колата на ТВ-водещата Генка Шекерова.

Макар да обеща, Бареков продължава да не казва откъде са парите му

Обещаното от лидера на „България без цензура” Николай Бареков вдигане на банковата тайна все още не е факт. Това заявиха от...

"Изпитал съм го на гърба си и знам колко е неприятно. В случая с Генка смятам, че палежът се отнася пряко до сигурността й. Прокуратурата трябва да се задейства и да намери извършителите и поръчителите. Не мога да кажа дали това идва от един център, който е решил да заглуши свободното слово", коментира лидерът на формацията.

Бареков обяви, че по места върви коалиране между БСП и ГЕРБ срещу "България без цензура". "Опитват се едната да играе алтернатива на другата, но са еднакво крадливи организации, а действията им са насочени срещу нас, защото се опитваме да разбием статуквото", заключи лидерът на ББЦ.

Предстоящите избори са определящи за България. „Тук тази вечер има хора от различни възрасти, но съм сигурен, че вас ви обединява едно: Да направим така, че при нашето управление младите хора да останат тук, а не да ходят в чужбина”, заяви Бареков пред събралите се хора в Кюстендил.

Източник: Пресцентър на "България без цензура"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика