Макар да обеща, Бареков продължава да не казва откъде са парите му

27400
Макар да обеща, Бареков продължава да не казва откъде са парите му
Снимка: БГНЕС

Обещаното от лидера на „България без цензура” Николай Бареков вдигане на банковата тайна все още не е факт. Това заявиха от НАП.

Съобщението от приходната служба означава, че никой, освен компетентните власти, не може да види финансите му и мъглата как се финансира „България без цензура” остава все така гъста. На въпрос на в. "Сега" дали наистина има постъпил документ от Бареков в Националната агенция по приходите за това и дали данъчните му декларации и банкови сметки вече са публични, от пресцентъра на приходната агенция отговориха: "Към момента няма депозиран писмен документ в НАП от Николай Бареков, с който да изразява съгласие за разкриване на данъчно-осигурителна информация". От НАП не дават повече данни, тъй като по нареждане на прокуратурата тече пълна данъчна ревизия срещу Бареков, депутата от ДПС Делян Пеевски и банкера Цветан Василев заради сигнала на „Протестна мрежа” срещу тях.

От няколко месеца Бареков не спира да се изтъква, че е първият политик, отказал се от банкова и данъчна тайна, за да е всичко на показ. Поне досега обаче той не е дал документи за произхода на средствата, с които издържа партията си, гражданските си сдружения, офисите и турнетата си, както и за данъците, които твърди, че е платил. Бившият журналист и „нов” политик обеща на специална пресконференция да обясни всичко за финансирането, но половин час преди началото ѝ я отмени и така и не я провел досега.

Бареков твърди, че е дарил на сдружението си "България без цензура" 480 хил. лв. от една от личните си сметки. Той обяви, че е платил половин милион лева данък общ доход. Това означава, че доходите му би трябвало да са 5 млн. лв. за една година. Според Бареков парите са от заплатата му като висш мениджър в 3 телевизии - 8 хил. лв. чисто на месец, както и от продажба на акции на компания, на която твърди, че е основател. В Търговския регистър обаче липсват документи за подобни сделки. Няма ги и задължителните годишни отчети на компаниите, в които съдружник или акционер е съпругата му, както и отчетите на неправителствените му организации "България без цензура" и "План БГ". Остава неясно кой плаща за десетките офиси на партията на Бареков, както и за предизборното му турне, което тече в момента из цялата страна.

Бареков нареди листата си за ЕК - Петър Стоянов, Соломон Паси и Симеон Сакскобургготски

След като най-големите политически партии в страната обявиха своите листи за европейските листи, дойде ред и на "България без цензура" ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика