Бареков подаде два сигнала срещу Борисов при Волен Сидеров

45140
Бареков подаде два сигнала срещу Борисов при Волен Сидеров
Снимка: БГНЕС

Два сигнала е подал Николай Бареков до Комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси към Народното събрание, чийто председател е лидерът на „Атака” Волен Сидеров.

Сидеров уточни, че единият сигнал е свързан с участието на Бойко Борисов в офшорна фирма, което вече е известно, но новият момент е, че тази фирма не е закрита, не е закрита, а продължава да съществува, да извършва дейност и през нея да минават пари.
Във втория сигнал става въпрос за конфликт на интереси, уточни Сидеров. Борисов е бил съдружник във фирма по времето, когато е бил главен секретар на МВР и кмет. По Закона за държавния служител и Закона за местното самоуправление той няма право да има дялове или да притежава фирми, докато заема обществени постове.

Борисов: Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита

Офшорната фирма трябва отдавна да е закрита. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод информация,...

Двата сигнала ще бъдат разгледани на заседание на комисията утре, уточни Сидеров. Той допълни, че ще бъдат разгледани и други сигнали, свързани с депутатите от ГЕРБ – Ирена Узунова, Десислава Атанасова.

"Не се готвят политически проекти и коалиции, нека няма спекулации", направи уговорка Бареков, цитиран от БГНЕС. "Имаме сериозни различия със Сидеров като политик, но има и граждански каузи, за които може да се работи . Говорим си с всички легитимни политически субекти, а Атака е такава", допълни той. "Виждате, че навън се води война, платена с парите на една мутра и основател на групиравката СИК - Бойко Борисов", подчерта Бареков.

"Също както американската държава осъди Ал Капоне и той лежа до живот в затвора не заради наркотици и алкохол, а за неплащане на данъци, в случая българският Ал Капоне Бойко Борисов, ако Сидеров реши и сезира прокуратурата и НАП, та Борисов може да бъде осъден за конфликт на интереси", продължи лидерът на движението "България без цензура".

"Сега очаквам отговора от него, от Борисов", каза Бареков и предположи каква ще бъде реакцията му - че не бил чувал, че не знае, че не се бил чувал с Цветелина Бориславова 5 г., която е негов ковчежник. "Как така 5 г. няма да се чуеш със своя ковчежник", запита Бареков.

"Искам този човек незабавно да напусне парламента и партията си така, както го направи неговият двойник Христо Бисеров, същото важи и за Цветан Цветанов", подчерта Бареков. "Надяваме се парламентът да приеме закон за лустрацията и в него да попаднат всички членове на криминални групировки. Ако това не стане, ще последват събития, които водят държавата към гражданска война", категоричен бе Бареков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика