БСП-София празнува 9-и септември с фенери на мира и надежда за обединение на българите

35447
БСП-София празнува 9-и септември с фенери на мира и надежда за обединение на българите

Софийската градска организация на БСП празнува 9-и септември с фенери на мира и надежда за обединение на българите. Тържеството на Братската могила в София по повод 70 години от Деветосептемврийския преврат събра край паметника в Борисовата градина симпатизанти на БСП, които отбелязаха празника заедно с лидера на социалистите Михаил Миков, който е и водач на листата на 25-и избирателен район в столицата за предстоящите предсрочния парламентарен вот, с председателя на Градския съвет на Партията Калоян Паргов и водача на листата на 24 МИР Жельо Бойчев. На тържеството присъстваха още Корнелия Нинова и кандидати за депутати от листата на Коалиция БСП-Лява България, общински съветници, членове на НС на Партията и много симпатизанти.

Миков е уверен, че БСП отново ще бъде в управлението

След около месец БСП отново ще бъде в управлението на страната, в парламента, защото е автентичният, силният представител на лява Бъл...

"Девети септември, годините на антифашистка съпротива преди тази дата са златна страница в българската история, каза лидерът на БСП Михаил Миков на тържеството на Братската могила. - Загиналите в борбата срещу хитлерофашистката коалиция са войници от антифашистката коалиция и това е признато от цял свят. България не загуби територии след 9-и септември, за разлика от други войни. България тръгна по път на градеж, на образованост, наука, просвета, на спорт и на култура, който я изкачи във водещите класации в света. Днес трябва да гледаме на историята обективно, да взимаме истинските поуки, да търсим обединение за доброто, да отричаме лошото. Никой не отрича, че след 9-и септември имаше грешки. Те обаче не могат да променят оценката за този коренен поврат и развитието на поколения български граждани. Всеки трябва да се отнася към тази дата обективно. Защото не датата 9-и септември разделя. Разделят действията на хората, независимо в кой период".

Официалната част завърши с минута мълчание в памет на загиналите антифашисти, а след това бяха поднесени венци и цветя на Братската могила. По-късно членове на Младежката организация на БСП пуснаха в небето 70 червени и бели фенера с послание за мир и обединение на българите.

КАЛОЯН ПАРГОВ: ЩЕ СЪБЕРЕМ СПОМЕНИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ВЪВ ВИРТУАЛЕН МУЗЕЙ

Чобанов: От БСП не ме потърсиха за включване в листите им

БСП да спре да ме използва като удобното оправдание. За това призова в ефира на Нова телевизия бившият финансов министър Петър Чобанов....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика