Делян Добрев е подкрепил инвестиция в Карадере, докато е бил министър

27114
Делян Добрев е подкрепил инвестиция в Карадере, докато е бил министър
Снимка: БГНЕС

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на Madara Bulgarian Property Fund (Мадара България Пропърти Фонд) за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере, предаде БГНЕС.

Това става ясно от писмо на Добрев, адресирано до потенциалния инвеститор в местността "Карадере".

В писмото министърът на ГЕРБ уверява, че акционерите от дружеството ще получат статут за постоянно пребиваване в България, както и да бъдат натурализирани за особени заслуги в икономическата сфера на страната. Ето и текстът на писмото:

"До г-н Скот Пъркинс

Уважаеми Господин Пъркинс,

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подкрепя инвестиционните намерения на компанията, която представлявате за строителство на ваканционен комплекс "Блек Сий Градънс" на територията на община Бяла, Варна.

Някой заблуждава екоорганизациите за Карадере, заяви Стойнев

Инвеститорското намерение към застрояване на местността Карадере няма абсолютно никакъв статут. Нищо не може да се случи, защото ние тр...

От Вашето писмо разбираме, че инвеститорите-акционери в дружеството, което ще се търгува на Българската фондова борса, ще имат право да получат статут на постоянно пребиваване, съгласно Закона за чужденците в Република България. Предвид инвестиционните намерения, след реализирането им, тези инвеститори могат да бъдат натурализирани съгласно чл. 16 от Закона за българското гражданство за особени заслуги в икономическата сфера на Република България, без да отговарят на изискванията на чл. 12 от същия закон.

С това писмо Ви потвърждавам, че МИЕТ ще направи предложение за придобиване на българско гражданство на посочените лица от реда на чл. 16 от Закона за българското гражданство пред Министерството на правосъдието и ще съдейства и препоръча молбите за натурализация пред президента на Република България, при условие, че инвеститорите отговарят на всички критерии, съгласно законови разпоредби в България.

С уважение,

Делян Добрев

Инвеститорът в Карадере: Нашият проект мина през МС след разговор с много министри

В случая с Карадере става въпрос за чуждестранни инвеститори и точно за това говорим за офшорки – защото това са инвеститори зад ...

Министър на икономиката, енергетиката и туризма"

Днес сутринта председателят на директорския борд на "мадара България Пропърти Фонд" Тим Чадуик каза, че проектът е на осем години. Когато за пръв път се заговори за инвестиционен интерес и проект в Карадере, ставаше въпрос за 1 млрд. лева инвестиция. Последното решение е за 100 млн. лева инвестиция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика