ГЕРБ поиска оставките на Йовчев и Найденов заради оградата с Турция

21014
ГЕРБ поиска оставките на Йовчев и Найденов заради оградата с Турция
Снимка: БГНЕС

Пламен Орешарски да поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев и на министъра на отбраната Ангел Найденов заради скандала с оградата по границата с Турция. Това поиска официално ГЕРБ, след като от партията на Бойко Борисов заявиха и желание за създаване на Временна анкетна комисия за разследване на случая.

Призоваваме народните представители от останалите парламентарни групи да подкрепят наше следващо предложение за създаването на Временна комисия, която да проучи всички обстоятелствата, свързани с изграждането на 30-километровото защитно съоръжение по българо-турската граница. Това поискаха от ПГ на ГЕРБ в декларация пред парламента.

Депутатите отказаха да разследват набъбващата сметка за оградата с Турция

Временна анкетна комисия за оградата по границата с Турция няма да има. Това стана ясно след решение на депутатите, прието днес. Проти...

В тази връзка предлагаме на министъра на отбраната да не избързва с обявяването на наказания на изпълнители на проекта – генерали, офицери и цивилни служители, а да се изчакат резултатите от работата на Временната комисия, настояват хората на Бойко Борисов.

Призоваваме министър-председателят да поиска оставката на своя заместник и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев, както и на министъра на отбраната Ангел Найденов за управленската им немощ и недопустимо им поведение по изпълнение на проект, свързан пряко с едно от най-сериозните предизвикателства пред националната сигурност на България през последните години, каквото е овладяването на засиленият миграционен натиск по южната ни граница, както е посочено в Доклада на МВР пред Косултативния съвет по национална сигурност от края на миналата година, се посочва в декларацията.

Настояваме, като първа стъпка за поемане на политическа отговорност, незабавно да бъде освободен от длъжност заместник-министъра на отбраната Иван Иванов, който в качеството си на ръководител на вътрешно-ведомствената проверка с действията си: първо - умишлено се е опитал да прикрие явни нарушения и злоупотреби, второ – е заблудил за действителното състояние по изпълнението на проекта не само министъра на отбраната, но и чрез него държавното ръководство, както и народното представителство и трето – е допуснал, с действията си и публичните си изяви по случая, опетняване доброто име на военнослужещите пред българското общество.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика