Германски депутат: Танчев лъже какво съм казал за съдебната реформа

6465
Германски депутат: Танчев лъже какво съм казал за съдебната реформа
Снимка: БГНЕС

Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген, докато не бъде осъществена съдебната реформа. Това не е вярно, казва в писмо на Ахим Бархман, член на Германския Бундестаг и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз, изпратено по линия на посолството на Германия, съобщиха от правосъдното министерство.

Не е вярно, че съм информирал депутата Светлин Танчев по време на разговора с българските депутати – членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил споразумението за Шенген да бъде приложено напълно за България, когато получи зелена светлина за своята съдебна реформа. Това може да бъде потвърдено и от други лица, заявява Бархман.

Радан Кънев: Проблемът е мафията в съдебната система, не бавният процес

Наслушах се на хора от миналото, от статуквото, че реформата трябва да доведе до по-бърз съдебен процес. Целта на съдебната реформа е д...

"Следователно изказванията на господин депутата и председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове Светлин Танчев не са верни и по никакъв начин няма да бъдат потвърдени от мен. Германия подкрепя съдебната реформа на българското правителство. От години Европейската комисия предупреждава чрез своите доклади по Механизма за сътрудничество и оценка за необходимостта от провеждане на реформа. Реформите в областта на правосъдието по наше виждане са от съществено значение за ефективно противодействие на системите на организираната престъпност и корупцията", пише Бархман.

Аз останах с впечатлението, че министърът на правосъдието Христо Иванов е една от движещите сили при осъществяването на реформата. Поради това аз подкрепям неговия ангажиращ подход за постигане на възможно най-широк консенсус в България, подчертава Бархман.

Моля сърдечно за коригиране на представената информация по отношение на засегнатите лица, пред обществеността и пред съответните институции, призовава в писмото си Бархман.

Припомняме, че Светлин Танчев влезе в българския парламент като част от "България без цензура" на Николай Бареков. Той отиде при Бареков, след като напусна ГЕРБ, откъдето стана депутат в 42-рото Народно събрание.

Готви се протест с искане за оставката на Сотир Цацаров

След станалата вече скандална публикация във в. „Труд” относно обществена поръчка за климатици, заради която прокуратурата ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика