Илияна Йотова призна, че е фактурирала 4 хил. евро в ЕП за услугите на "Лийдуей"

39460
Илияна Йотова призна, че е фактурирала 4 хил. евро в ЕП за услугите на "Лийдуей"
Снимка: БГНЕС

Европейският депутат Илияна Йотова може да не е словоохотлива по отношение на българските медии относно скандала „Лийдуей Медия Солюшънс” или т.нар. "Тролгейт", но говори по темата пред авторитетното европейско издание EurActiv.

Йотова твърди, че е завела фактура за 4 хил. евро в Европейския парламент, касаеща точно отношения с „Лийдуей”. Тя обаче казва, че парите са платени по проект, който няма нищо общо с публикацията на „Биволъ”.

Червените тролчета - поне пет в Actualno.com

Ако това се прави умишлено – да се пишат негативни коментари, то аз съм против. Не сме го обсъждали, но може би е добре на тези в...

Фактурата обаче категорично доказва, че член на БСП работи с „Лийдуей Солюшънс”, докато червеният депутат Антон Кутев заяви, че не познава фирмата и е възможно само някой от доброволците, които защитават каузите на БСП в мрежата, да има отношение с „Лийдуей”. Отделно, след като парите са отчетени пред ЕП, значи става въпрос за европейски средства.

Припомняме, че вчера, 13 февруари, Actualno.com опита да потърси за коментар г-жа Йотова относно разкритията на „Биволъ”. При първото позвъняване тя ни уведоми, че в момента е в самолет и не може да говори, като ни помоли да я потърсим два часа по-късно. След изтичането на срока обаче телефонът на българския евродепутат даваше свободно.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика