Карастоянова оглави парламентарната комисия за култура и медии

29461
Карастоянова оглави парламентарната комисия за култура и медии
Снимка: БГНЕС

Депутатът от Патриотичния фронт Полина Карастоянова беше избрана за председател на парламентарната комисия по култура и медии.

При гласуването в зала кандидатурата беше подкрепена от 91 депутати, 19 бяха против, а 12 се въздържаха. Карастоянвоа бе подкрепена от ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ, а БСП и "Атака" бяха "против". Разнородно гласува групата на БДЦ, а от ДПС с въздържал се гласува един единствен депутат, информира БГНЕС.

М. Димитров: Патриотичният фронт трябва да остане във властта

За да бъдат направени всички сложни реформи, трябва да можем да стъпим върху мнозинство. Това заяви едно от лицата на Реформаторския бл...

Преди гласуването Петър Славов от Реформаторския блок обясни, че неговите колеги от групата ще гласуват по съвест. Не заради персоналната кандидатура, а защото са внесли промени в правилника на Народното събрание, с които се предлага да се въведе процедура по изслушване на номинирани от парламента за определени позиции в т.ч. и за председатели на комисии, информира БТА.

Кандидатурата беше издигната вчера от председателя на парламентарната група на ПФ Валери Симеонов. До това гласуване се стигна след като доскорошният председател Слави Бинев подаде оставка заради обществен натиск и протести, припомня БГНЕС.

Вчера лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов обясни, че Карастоянова е човек, който има необходимите познания, диалогичност и желание да работи. По думите му след оставката на Бинев и с оглед факта, че тази комисия е била дадена на Патриотичния фронт, групата е заседавала и е взела единодушно решение за издигането на Карастоянова.

Новият шеф на парламентарна комисия по медии и култура е омъжена за Аспарух Карастоянов, който е близък приятел на Слави Бинев. Именно срещу Бинев се надигна огромна вълна на недоволство в момента, в който оглави Комисията по култура и медии.

Велизар Енчев се цепи от Патриотичния фронт заради "политическа измама"

Велизар Енчев напуска ПГ на Патриотичния фронт (ПФ) заради тоталната подмяна и политическата измама, която се извършва от ръководството...

Полина Карастоянова съвсем не е неизвестно име, но винаги досега е била свързвана с туризма. Още в края на октомври нейното име изплува като възможен нов министър на туризма. Тогава Стефан Шарлопов, който е председател на УС на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, категорично заяви пред БНР следното: "Ако нещата тръгнат в посока Поли Карастоянова да оглави министерство на туризма, просто бъдете убедени, че в бранша ще настъпи чудо. Тя не е забила един пирон в туризма".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика