Миков вижда възможност за "Южен поток" заради отношенията Русия - Турция

3580
Миков вижда възможност за "Южен поток" заради отношенията Русия - Турция
Снимка: БГНЕС

Не може нито една страна да има претенции по отношение на промяна на граници. Очевидно е, че Турция прокарва политика и по отношение на България и на други съседни страни, която не съответства на евроатлантическите ценности, заяви в ефира на Нова телевизия Михаил Миков.

На въпрос как ще коментира думите на премиера, че Русия ни обича, Миков заяви, че това са едни ПР-ски маневри на Бойко Борисов, "защото в последната година те се гордееха, че са спрели трите руски проекта и сега се прави опит да се демонстрира отношение към Русия."

Последното заседание на МС за 2015 г.: Демографска стратегия, тероризъм и митници

На последното си за годината редовно заседание в сряда правителството ще приеме план за 2016 г. за изпълнението на актуализираната наци...

Промяната в отношенията между Русия и Турция дава нови шансове на България в енергийната сфера, категоричен бе той.

Според Миков е естествено България да търси интереса си в ситуацията на усложнените отношения между Русия и Турция. Това, според него, означава реанимация на големите проекти, като Южен поток или т.нар газов разпределител Балкан. Миков е на мнение, че Бургас-Александруполис отново трябва да се обсъди като алтернатива за трафик на петрол през Босфора.

Михаил Миков заяви още, че ако през следващите години България не направи нещо в енергетика ще загуби предимството си в ядрената енергетика. 

На въпрос от какво се страхува Местан Миков отговори, че единствено самият Местан може да даде най-добрия отговор: "Не искам да гадая, представа нямам от какво може да се страхува" и добави, че не е чул Доган да заявява да има данни за заплаха на националната сигурност на страната. Лидерът на левицата добави още, че е по-важно как ще изглежда ДПС  - като една истинска опозиция или като декларативна опозиция.

Митов за случая "Местан": С дипломацията се гони резултат, не публичност

Да не правим реториката прекалено темпераментна. Така външният министър Даниел Митов коментира твърдението на премиера Бойко Борисов, ч...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика