Осман Октай: Всичко, което се случва сега, е отмъщение от Доган

35835
Осман Октай: Всичко, което се случва сега, е отмъщение от Доган

Всичко, което се случва между ДПС и БСП сега, е следствие от егоцентризма на Ахмед Доган. Това заяви бившата му дясна ръка Осман Октай.

Движението за права и свободи никога не е имало толкова власт, колкото при сегашното управление. Те държат половината области, половината правителство, половината комисии в Народното събрание и то ключови. Защо тогава те тръгват на предсрочни избори, след като вече антидоганизма се използва от всички политически партии – този въпрос постави Октай в сутрешния блок на Нова телевизия.

Кадиев: Махам се от БСП, всички там знаят, че Станишев трябва да си ходи

Подадох оставка от всякакви постове в БСП, защото това е моят сигнал за ръководството на БСП. Приключих с БСП. Когато десет пъти предла...

Нека си спомним нещо – на 12 февруари, 2013 година лидерът на ДПС Ахмед Доган публикува открито писмо – след „опита” за атентат. Той тогава пишеше „опит за публична екзекуция срещу лидера на ДПС”. С кандидатурата на Делян Пеевски Ахмед Доган наказваше обществото, заради показния атентат, извършен от Октай Енимехмедов. Доган реши да си отмъсти, защото го свалиха от голямата сцена с фактора „Енимехмедов”.

Когато бяхме много близки, той казваше: „Аз създадох ДПС, аз ще го унищожа. Аз създадох етническия мир, аз ще го подпаля”, посочи Октай.

В момента вече се случва точно това, което казах преди няколко месеца – центърът на влияние се сменя и се измества от Корпоративна търговска банка. Заради осветляването на КТБ, вече се прехвърлят активи и интереси. Неслучайно Пеевски остана в ДПС, а Цветан Василев си направи „България без цензура”, за да се опита да оцелее. Това означава, че Василев е много изнервен и затова води „последна битка”, смята Октай.

Няма значение кой оглавява такава структура, важна е самата структура. Не е важно кой е посредникът, т.е. коя е банката, през която минават активи и интереси по остта частни интереси – държава. А процесът се контролира дълбоко и задкулистно от службите, твърди Октай.

Константин Тренчев поиска промени в Конституцията

Нужно ни е ново Велико народно събрание и нова конституцията. Тази си теза повтори в интервю за Дарик радио лидерът на КТ "Подкрепа" ...

Най-хубавото е, че се появи АБВ, което ще разруши зависимостите в БСП. АБВ е символът на разцеплението, но и на модернизацията на лявото, сигурен е Осман Октай.

След предсрочните избори съм убеден, че ГЕРБ и Реформаторският блок ще имат мнозинство за дясно управление. Ако все пак това не се случи, ще се стигне до „германски вариант” – ГЕРБ и БСП да направят широка коалиция под натиска на Европейския съюз.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика