Президентът свиква извънредно КСНС другия вторник

17619
Президентът свиква извънредно КСНС другия вторник
Снимка: БГНЕС

Президентът Росен Плевнелиев свиква извънредно във вторник Консултативния съвет на национална сигурност.

Политическите лидери трябва да се разберат за дата за предсрочните избори, за избор на български еврокомисар, както и за неотложни за страната реформи, информира БНР.

Сергей Станишев: Оставка на кабинета, но след вота на недоверие, може предсрочни избори през юли

В последните дни наблюдавам как някои тълкуват нашите качества като недостатъци. Освен любезна усмивка можем да показваме и характер. Н...

Държавният глава коментира: "КСНС е мястото, където всеки един от политическите лидери ще може да каже своите аргументи се надявам като резултат от този КСНС да имаме първо дата за избори, която е работеща както за политическите лидери така и за гражданите. Второ да имаме съгласие за процедура за избор на еврокомисар за България".

От ЕК разбирам, че още две оперативни програми са на път да бъдат спрени – ОП „Транспорт” и ОП „Конкурентноспособност". Това е катастрофа за държавата в най-тежкия момент, допълни  Плевнелиев.

Най-коректното и отговорно действие на кабинета е да си подаде оставката, но след вота на недоверие. Смятам, че по време на дебатите за вота на недоверие по фискалната политика, трябва да защитим правителството. То оставя 2 млрд. лева резерв, а ГЕРБ нямат право да говорят, след като оставиха 4 млрд. лева пасив. Това подчерта малко по-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев.

Същевременно бившият шеф на "Информационно обслужване" Михаил Константинов отхвърли възможността предсрочен вот да се проведе до края на месец юли. Освен Станишев, подобна версия лансира по-рано днес и "червеният" депутат Антон Кутев.

Проф. Михаил Константинов: Избори през юли са невъзможни, да си починем от политически глупости

Абсолютно невъзможно е да има избори през юли. Това е казано и в Конституцията, и в Изборния кодекс, но явно те не се четат. Така бивши...

 


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика