"Протестна мрежа" призова: Йордан Цонев да се маха от Комисията за КТБ

12531
"Протестна мрежа" призова: Йордан Цонев да се маха от Комисията за КТБ
Снимка: БГНЕС

В нарочно съобщение „Протестна мрежа” поиска депутатът от ДПС Йордан Цонев да бъде отстранен от комисията за КТБ. Като причина "Протестна мрежа" посочва, че "не знаем на чие килимче и пред чия врата се подрежда Цонев сега".

Йордан Цонев е едно от множеството имена, които лъснаха в списък на посещавали банкера Цветан Василев. Точно ден по-рано Цонев демонстрира гневен изблик на възмущение към Цветан Василев, заявявайки пред bTV: "Истината е, че човекът е превърнал банката си във финансова пирамида – защо и кой е проспал това през годините, трябва да бъде проучено”. Цонев коментира присъствието си в споредния списък с думите, че се е срещал с всички банкери в България в качеството си на председател на Бюджетната комисия в Народното събрание. Нямам сметки в КТБ, членовете на моето семейство нямат такива сметки, категоричен беше известният с прякора си Данчо Ментата народен представител.

Адвокатът на Василев: Пеевски може да е пуснал списъците

Възможно е Делян Пеевски да е пуснал списъците с влиятелни лица, които са посещавали кабинета на банкера Цветан Василев в качеството му...

Припомняме, че днес премиерът Бойко Борисов поиска да бъде вдигната банковата тайна за КТБ.

"Всички членове на регулатори и политици от бакалските тефтери трябва да изяснят отношенията си с банкера Цветан Василев пред комисията и да обяснят причините за кратките си и по-дълги повтарящи се посещения. Пред медиите заявиха, че чакали за спонсорство и помощ за федерации и техни близки. Тези, които са заличени с коректор, също следва да разкажат за каква „помощ“ са чакали. Сега излизат тези страници от подхвърлените тетрадки на охраната на банката, после ще се появят сигурно други – с още имена", призовава "Протестна мрежа".

"Управлението с тефтери и тяхното избирателно показване на публиката е един от знаците на модела „КОЙ?“. Когато членове на регулатори и политици пеят заедно с Банкера по банкети и соарета или чакат на килимчето пред кабинета му за „спонсорство“ – това ги прави бутони на модела. Те не могат да разследват казуса КТБ, те не са част от решението, те са част от проблема. Йордан Цонев не може да „съгласува“ в частни разговори законодателство в кабинетите на заинтересованите, защото това го поставя в конфликт на интереси и нарушава принципите и процедурите за публично обсъждане на законодателни инициативи при равнопоставеност и откритост", смята "Протестна мрежа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика