Радан Кънев видя саботаж за съдебната реформа - от Цацаров

13634
Радан Кънев видя саботаж за съдебната реформа - от Цацаров
Снимка: БГНЕС

Нека разграничим две неща, които стават по отношение на съдебната реформа. Едното нещо е, че правосъдната реформа успя, категоричен беше лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Люба Кулезич. Основание за това твърдение той намери в „степента на съгласие” между всички големи политически сили в парламента. Сега има надпревара кой ще е първи, за да реализира идеите на правосъдния министър Христо Иванов, каза Кънев.

Стигнахме дотам Първанов и Цветанов да се надпреварват кой да е първи – това е политическа победа на един човек (бел. ред. – Христо Иванов), победоносно заяви лидерът на ДСБ. Той посочи и вторият много важен момент – ще даде ли реформата ефект върху живота на обикновените хора. За мен хората, внесли текстове за промяна в ГПК, правят саботаж и това ме вбесява, посочи тъмносиният политик. Припомняме, че това беше точно Цветан Цветанов, а шефът на правната комисия Данаил Кирилов обясни, че може финансовият министър да работи заедно с главния прокурор и двамата да могат да спират всякакви бизнес сделки.

ГЕРБ "успокоява обществото" - дава на Горанов да контролира Цацаров за сделките

Главният прокурор все пак ще може да спира финансови операции или сделки с имущество за срок от 48 часа. Това стана ясно от изказване...

Целта на съдебната реформа е предвидимост – бизнесът да няма страх, че мутри ще дойдат да му вземат всичко, че ще дойде чиновник, който да изкара когото си поиска, защото има свои хора, категоричен беше Кънев. И когато постигнахме съгласие това да не се случва, какво става – появява се водевилната фигура на Сотир Цацаров, който не е правил нищо, освен театрални изпълнения. Той поиска да има правото да обжалва дори по случаи, по които не е страна, възмути се Кънев. Като някакъв Арлекино се появи прокуратурата с всичките си провали и почна да разрива това съгласие, което вече е постигнато на политическо ниво, добави лидерът на ДСБ.

Съдебната реформа трябва да дава възможност да се чисти цялата гнилоч, която се е натрупала, а не безконтролната ни прокуратура да се меси в гражданско-правния процес, каза още Кънев. Положително е, че всички тичат да внасят законопроекти, сподели все пак лидерът на ДСБ. Ние не искаме да сме играчи, искаме без конфронтация, със спокойствие и с разум, да напреднем. И накрая ще стигнем дотам, че играчите ще се присъединят, сигурен е Кънев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика