Соломон Паси защити Бокова със сравнение как ДС помогнала да влезем в ЕС

2744
Соломон Паси защити Бокова със сравнение как ДС помогнала да влезем в ЕС
Снимка: БГНЕС

Чудя се защо редовно се обсъждат маловажните неща. Естествено, че министърът знае какво прави, той е подписал тази работна група. Обсъжда ли се работната групата на Хелън Кларк, чували ли сте нещо за нея? Това са хора, които ще подготвят едни документи и папки, оттам нататък е държавата. Всички тези хора трябва да си разпределят усилията помежду си. Това коментира бившият външен министър Соломон Паси в коментар за нападките на това, че екипът на кандидата за генерален секретар на ООН Ирина Бокова има хора, които са били агенти на ДС.

Той даде пример с посланик Елена Поптодорова, която според него е най-успешният ни посланик през последните 25 години. Бокова и Поптодорова са стожерите на атлантизма в БСП, сподели още Паси в студиото на bTV.

Андреев: Щабът на Бокова поставя въпроса това кандидатура на България ли е или е на ДС?

"България има сериозна непоносимост към тази кандидатура, това не е само мое мнение. Има хора, които ни представят добре пред света и к...

На въпрос как ще коментира думите на Методи Андреев, който преди дни заяви, че щабът на Бокова поставя въпроса това кандидатура на България ли е или е на ДС, Паси отговори, че "не може двама некомпетентни хора да обсъждат подобни въпроси." "Следващия път се обадете и ще ви кажем кого да поканите", посъветва водещия Паси.

Според него "обикновено тая тема с картончетата се повдига от хора, които нямат картончета и те си правят биография по този начин".

Паси даде пример с  Ото Скорцени – нацистки разузнавач, който по-късно започва да работи за Мосад: "Те не го пипат какво му е миналото..."

Извадете я тази тема от студито, тези хора с картончета попречиха ли ни да влезем ЕС? Напротив, помогнаха ни, заключи още бившият външен министър.

Екип от 16 дипломати ще работи за кандидатурата на Бокова за ООН

Работният екип на България за номинирането на Ирина Бокова за генерален секретар на ООН включва 16 български дипломати. Това заяви ръ...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика