Станишев: Лъжа е, че брат ми има общо със случая „Карадере”

23806
Станишев: Лъжа е, че брат ми има общо със случая „Карадере”
Снимка: БГНЕС

Не е вярно, че брат им има концесии за строеж в местността Карадере. Българските медии пишат какви ли не лъжи, спекулации и глупости. Няма нито един факт зад това. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред български журналисти в Брюксел, предаде БТА.

Попитан какъв всъщност е случаят, Станишев отговори, че няма представа. Прeмиерът Пламен Орешарски, който пристигна за участие в Европейския съвет, уточни, че не знае да е дадена концесия.

Станишев: България трябва да защити правата на българите в Украйна

Основно задължение на България е да защитим правата на българите, живеещи в Украйна. Това заяви във видеообръщение лидерът на БСП и П...

Имахме заявено намерение от английска инвестиционна група. Решихме вчера правителството да осъществи административно подпомагане, заяви министър-председателят.

Припомняме, че вчера правителството одобри пореден проект за застрояване на Черноморието, за който се предполага, че е свързан с брата на Станишев – архитект Георгий Станишев.

Става въпрос за инвестиционен проект на стойност 100 млн. лева в община Бяла. Проектът трябва да се изпълни в местността Карадере, южно от Варна. Карадере попада в защитената мрежа „Натура 2000”, в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.

Според съобщението на сайта на Министерския съвет проектът предвижда изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение, върху собствени имоти в община Бяла. Проектът ще се изпълнява от „Мадара Юръп“ АД и предвижда създаването на 500 работни места в общината, чието ниво на безработица към момента е над средното за страната. Държавата не поема финасови задължения, но административните срокове за изпълнение на проекта ще бъдат съкратени.

Протест пред МС заради застрояването на Карадере

Днес от 18:00 часа пред Министерски съвет ще се проведе протест заради застрояването на Карадере. Предвижда се да има действия и пред с...

„Мадара Юръп” е компанията, която иска да строи ваканционен комплекс в Карадере на стойност 220 млн. евро. Този комплекс е продължение на проекта „Блек сий гардънс”, в който участва архитект Георгий Станишев, както и архитект Норман Фостър. Компанията на Фостър, която е изготвила "Блек сий гардънс", работи със Станишев в България. Според Търговския регистър в съвета на директорите на „Мадара Юръп” влизат Пол Райли, Скот Пъркинс и банкера Любомир Ганчев.

Тази вечер в 18 часа в София ще се проведе протест против застрояването на поредната част от Черноморието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика