Темата за вота на недоверие ще е здравеопазване

3979
Темата за вота на недоверие ще е здравеопазване
Снимка: БСП

Темата за вота на недоверие е здравеопазването. Това обяви лидерът на "БСП лява България" Михаил Миков.

Той побърза да разсее съмненията, че причината за тази тема е скандалът с ваксините, уточнява БГНЕС.

Борисов с предупреждение към опозицията: Всеки, който нож вади, да знае, че и от нож се умира

Този път няма да лесно да направим правителство. С цялото ми уважение към политическите партии. С тези думи премиерът Бойко Борисов сво...

Лидерът на левицата назова и други аргументи, като предстоящото въвеждане на доплащане на лекарства, формирането на основен и допълнителен пакет здравни услуги и други.

Михаил Миков подчерта, че депутатите от БСП и ДПС ще настояват да има дебати не само по същността на вота, но и по темата за скандала с ваксините, за да се фокусира общественото внимание върху нея.

Миков съобщи, че още утре най-вероятно ще бъде сформирана работна група, която да започне да формулира мотивите за вота на недоверие.

Изборът на темата ще има и превантивно значение, отбеляза Мустафа Карадайъ от ДПС. Той подчерта, че от Движението изцяло поддържат позицията левите депутати за тази тема.

Казак: Ще проведем среща с БСП за консолидиране на темата за вота на недоверие

Проведоха се първоначални консултации между ДПС и БСП за предстоящия вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов. Това каза Че...

Знаете, че с колегите сме атакували два закона в КС - единият е заради разделянето на гражданите със социално значими заболявания и такива, които могат да чакат или доплащат, добави Миков. Тези теми засягат нашите и избирателите на ДПС, имаме достатъчно специалисти, които дълги години са се занимавали с проблемите в този сектор, каза той. И се обърна и към другите парламентарни групи да се включат в тяхната инициатива.

Припомняме, че по-рано Миков обяви, че вотът на недоверие към правителството на Бойко Борисов, иницииран от БСП, ще е за цялостната политика на кабинета. През тази и миналата седмица бяха обявени и консултации между парламентарните групи на "БСП лява България" и ДПС за доуточняване на въпроса.

Лидерът на ДСБ Радан Кънев още не е отговорил категорично  дали неговата партия ще подкрепи евентуален вот на недоверие, внесен от „БСП – Лява България”, но уточни, че ако вотът е за здравната реформа, ДСБ няма да гласува "за".

За внасяне на вот на недоверие към правителството са необходими 48 депутатски подписа. В сегашната конфигурация в парламента БСП има само 38, като са й нужни още десет. През 2015 година нямаше гласуван нито един вот на недоверие към Министерски съвет, начело с Бойко Борисов. Преди това срещу правителството на Пламен Орешарски за над година управление имаше пет вота, макар и всичките неуспешни. По време на първия мандат на Борисов също бяха гласувани пет вота на недоверие към правителството, като и те бяха неуспешни.

За Борисов вотът на недоверие към кабинета говорел за добра демокрация

Трябва да има вот на недоверие, това е работа на опозицията. Това каза премиерът Бойко Борисов на излизане от парламента. Той коментир...

От друга страна вчера стана ясно, че проверката на Върховна административна прокуратура (ВАП) е установила, че ваксините „Еувакс” и "Пентаксим" (Pentaxim) не са разрешени за употреба в България. "Пентаксим" беше получена като дарение от Турция. Прокуратурата извърши проверка по реда на надзора за законност относно ваксините, получени от Турция, след самосезиране по медийни публикации. "Бих искала да уточня, че ваксините не са разрешени за употреба, а не са опасни за здравето ваксини", каза вчера Ася Петрова, говорител на Върховна административна прокуратура. От Министерството на здравеопазването са категорични, че ваксината "Пентаксим" е абсолютно безопасен продукт.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика