ВСС срещу Панов с помощта на контрапротестна организация

11964
ВСС срещу Панов с помощта на контрапротестна организация
Снимка: БГНЕС

Случайно или не, но в началото на втората седмица на следващата година Висшият съдебен съвет (ВСС) ще гледа сигнал срещу председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов.

Сигналът е подаден от организацията "План Б". В него се казва, че Панов прави политически изказвания, с което нарушава кодекса за етично поведение на магистратите. Става въпрос за речта на Панов по време на честването на 135-годишнината от създаването на ВКС.

Томислав Дончев: Не се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му

"Не мога да се сърдя на Радан Кънев, разбирам мотивите му". Това обяви в предаването „Лице в лице” по bTV вицепремиерът Том...

"Ако българската олигархия си има държава, то тогава всеки опит властта да бъде върната в ръцете на гражданите наистина може да се нарече преврат. Това е система, която е вербувала големи човешки и материални ресурси в изграждането на добре действаща машина, която умело си служи със службите, медиите, икономиката, политиката и, разбира се, със съдебната система", заяви Панов на честването на 135-годишнината на съда.

"План Б" бе организатор и на мълчалив протест пред ВСС, на който присъстваха 20-ина младежи. След демонстрацията председателят на етичната комисия Ясен Тодоров обясни, че сигналът срещу Панов е внесен в комисията и ще бъде обсъден. На вчерашното си заседание обаче комисията не беше в пълен състав и обсъждането беше отложено.

"План Б" се появи на сцената в края на лятото, точно преди да бъде постигнат "историческия компромис" за съдебната реформа. Тогава 14-годишни хлапета протестираха срещу Христо Иванов. Лидер на организацията е Любена Павлова, а по времето на контрапротестите срещу Иванов тя заплаши "Дневник", че ще ги съди, защото показали клип как се плащат по 20 лева на присъстващите на протеста на "План Б".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика