Радан Кънев излиза с нов десен проект за президентските избори

3768
Радан Кънев излиза с нов десен проект за президентските избори
Снимка: БГНЕС

Подготвя се нов десен политически проект, който ще бъде готов за президентските избори тази година. Това обяви лидерът на "Демократи за силна България" (ДСБ) Радан Кънев.

В интервю за "Дарик" Кънев не отхвърли възможността той да бъде кандитатът за президинтския пост на новата партия.

Кънев не отиде на срещата на Реформаторския блок

Реформаторският блок събра партиите, които влизат в него, на Изпълнителен съвет, който се провежда в централата на СДС на столичната ул...

"Този проект ще бъде изключително отворен, особено към хора, които до момента не са се занимавали или просто малко са се занимавали с политика. Ще бъде изключително отворен към българските предприемачи от най-дребния до най-едрия бизнес с възможността те да се включат активно в процеса на взимане на решения и да имат адекватно представителство до най-високото управленско ниво, включително участие в структурите на властта. Защото досегашните опити бизнесът да бъде ангажиран бяха тотално лобистки", каза Кънев.

Лидерът на ДСБ заяви още, че няма да подаде оставка като съпредседател на Реформаторския блок. По думите му времето на политическите коалиции е отминало, а бъдеще имат единствено субектите, които поддържат едновременно силна и единна структура, но и много отворена и допълни своите виждания и идеи.

"Говоря за нещо много различно от българската традиционна партия, защото всички български традиционни партии, в най-голяма степен доминиращата партия в политиката ни партия - ГЕРБ, следват структурния модел на БКП. Ще дам примери - начинът, по който се изгражда на два пъти вече в последното десетилетие партията на Саркози. Там възможност да влезе има всеки и ти създаваш култ към тази партия. Няма да ходиш да се молиш на местния партиен секретар дали ще те пусне, дали няма", обясни Кънев.

"Ти създаваш, ти плащаш членския внос, който е солиден, и ставаш част от това, което беше Съюз на народното движение, сега е Републиканците; придобиваш правото да гласуваш за неговия лидер, за неговия кандидат-президент, за неговите кандидат-министри на отворени вътрешни референдуми и въпреки това партията има строга единна структура и когато дойде време за избори, се превръща в бойна машина, а не в орда варвари, която беше Реформаторския блок на всички досегашни избори", допълни той.

ДСБ няма да влиза в коалиция с Местан

Лидерът на опозиционните ДСБ Радан Кънев отрече хипотезата партията да формира неформална парламентарна група с отлъчените от ДПС шести...

Кънев каза още, че иска оставката на Борисов и нов кабинет.

На 9 декември миналата година лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че оттегля подкрепата си от премиера Бойко Борисов и правителството. Групата на ДСБ в парламента последва лидера си. Това стана, след като правосъдният министър Христо Иванов обяви, че подава оставка заради окастрените законови промени, касаещи съдебната реформа.

Същевременно вчера стана ясно, че всички министри от Реформаторския блок и 14 депутати от парламентарната група са подписали до този момент предложената от Движение "България на гражданите" (ДБГ) проектодекларация с акцентите от управленската програма за следващите шест месеца. На изпълнителния съвет на реформаторите не са участвали представителите на ДСБ, включително председателят на партията Радан Кънев.

Припомняме, че след формирането на второто правителство на Бойко Борисов бяха подписани програмна декларация и коалиционно споразумение, в които бяха заложени обещанията на Реформаторите със съгласието на ГЕРБ. След излизането на ДСБ в опозиция премиерът Бойко Борисов изрази съгласие да се промени коалиционното споразумение и евентуално да има антикорупционен закон плюс сериозни поправки в Закона за съдебната власт.

Радан Кънев: Бъдещето на Местан не е в политиката

Лютви Местан потвърди това, което десницата у нас говори от години: Институциите ни са в разпад, националната ни сигурност е в ръцете ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика