Шоу в Нова: Бареков се освети

87290
Шоу в Нова: Бареков се освети
Снимка: БГНЕС

Откога в България стана престъпление човек да получава пари по договор? С този въпрос лидерът на „България без цензура” (ББЦ) Николай Бареков показа мениджърските си договори за взаимоотношенията си с ТВ7 и News7 в сутрешния блок на Нова телевизия.

Бареков посочи, че обезщетението му за предсрочното напускане на телевизиите е 2 млн. евро, от които плаща 462 хил. лева за данъци. Бях си заслужил и изработил 20% от тези договори, а при раздялата получих предложение да взема още 20%. Пълна лъжа е твърдението, че през агенция „Пиеро” са ми превеждали лични пари, както твърди Яне Янев. Янев беше приятел с Красимир Гергов преди време, както и аз, но „Пиеро” е агенция, с която рекламни взаимоотношения имат всички големи медии – и bTV, и Нова телевизия, разказа Бареков.

Бареков: Яне е кукла на конци на олигархията

Яне Янев е зависима от олигархията кукла на конци, която хвърля всекидневно лъжи върху единствената партия, застрашаваща комфортното з...

Според сигнала на „Протестна мрежа” Бареков е заобиколил закона за дарения на политическите партии, тъй като е дал 480 хил. лева на гражданското движение ББЦ, след това тези пари отиват към организацията „Евромайки”, а след това „Евромайки” става женската политическа структура на партията ББЦ и "пренася" дарението вече в политически води.

Лидерът на ББЦ отрече, че е нарушил закона за дарения на политическите партии. В началото на март тази година Бареков даде 480 хил. лева на гражданското движение „България без цензура”. Онзи ден попитах какво има по сметката на движението няма нищо, допълни той.

Нека припомня как ГЕРБ стартираха – с два заема от 900 хил. лева. А „Движение България на гражданите” тръгна с масивна дарителска кампания. Защо не питате Борисов и Цветанов, нападна Бареков, а Виктор Николаев отвърна: „Ние когато сме питали, вие не сте питали”.

Николай Бареков отрече, че къщата му в Драгалевци му е подарък. Бареков каза, че „Инвестиция БГ” и двете ѝ собственички Магдалина Христова (27 г.) и Иванка Неделчева (25 г.), които са директно свързани с Бареков като сътруднички на ББЦ, са получили парите за старт на бизнеса си „като заем”.

Бареков не пропусна да покаже пак обърнатата палачинка и как медиите на Делян Пеевски били медийни бухалки. Не им отговарям на интересите, продължи той. А Виктор Николаев го попита да не би да се е компроментирал и затова Делян Пеевски и Цветан Василев да са се отказали от него.

Бареков проплака: Всички медии искат да ме унищожат, "Евромайки" били хем политици, хем граждани

Забавляваме се с информациите за скандали около нас. Това заявиха лидерите на структурата „Евромайки” на „България бе...

През 2009 година използвах контактите си, за да „сдобря” Бойко Борисов и Делян Пеевски. Не съм присъствал на срещата, не знам какво е станало. А през 2013 година г-н Борисов използва „административния капацитет” на г-н Пеевски. А Костинброд е единственото „доказано” събитие, което попречи на Борисов да се върне на власт. На въпрос къде са камионите с двойно дъно, Бареков отвърна, че имало действия на прокуратурата. Те обаче са за престъпление по служба и неосъществен административен контрол и са срещу главния секретар на служебното правителство Росен Желязков.

На въпрос имало ли е друг журналист, който да е отишъл с букет при силния на деня (бел. ред. – при встъпването в длъжност на Бойко Борисов като премиер), той отвърна, че не се срамува. И коментира снимка с Бойко Борисов – тук един гигант (бел. ред. – т.е. Бареков) го гледа един малък човек отдолу.

За финал Бареков пак завъртя плочата, че Бойко Борисов е участвал в извършването на „десетки убийства”. Кои са тези убийства, кажете ги по име, попита Николаев. Бареков веднага уточни, че Борисов „е подбудител и поръчител”. По времето на Борисов като главен секретар на МВР имаше 150 убийства, а след това секнаха, даде „доказателство” лидерът на ББЦ.

Към 3-ти ноември 2013 "мъжкарят гледаше мишката в очите" - с тези думи Виктор Николаев припомни как Бареков се държеше с президента Росен Плевнелиев и описа поведението на бившия журналист на 2-ри август, когато се извини публично на държавния глава. Бареков обясни, че по неговите сигнали срещу Плевнелиев в прокуратурата не се е работело. Направих непремерени изказвания, Плевнелиев направи такива, обясни се Бареков и пропусна покрай ушите си защо привържениците на ББЦ стояха под прозорците на президентството и искаха оставката на Росен Плевнелиев. Вие още твърдите, че Плевнелиев има офшорки, а сега се извинявате, попита пак Николаев. Когато си държавник и политик, не може да се занимаваш с бизнес, продължи Бареков и последва следващият въпрос - след като е така, защо Бареков търси 5 млн. лева от ТВ7 чрез "Ноу Фрейм Медия" и не е ли това бизнес. И разговорът се извъртя кой имал право и кой нямал да е морален съдник.

Защо скрихте протеста срещу Пеевски, докато бяхте директор на ТВ7 и не предадохте по телевизията истинската картина на площада пред Народното събрание, попита още Николаев. Счупиха ни техниката, оправда се Бареков.

Нямаше нужда Бареков да тръби публични тайни за Борисов, заяви Нешка Робева

Не знам какво трябва да разбера около Николай Бареков. Той е притиснат, доста го нападат, но той прави грешки в защитата си, заяви Нешк...

Вие ме питате за моя един милион, а не питате за 20-те милиона на Борисов, подхвана познатата мелодия Бареков. Като взема властта, журналистите няма да се месят в избирането на ВСС и главния прокурор, завърши той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика